FNRS en KNHS

Manege en dressuurstal Hallinckveld is aangesloten bij de brancheorganisatie voor Hippische ondernemers; de Federatie Nederlandse Ruiter Sportcentra, de FNRS, het overkoepelend orgaan voor paardensportcentra in heel Nederland. De FNRS is een zelfstandige organisatie en werkt nauw samen met de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS), de sportbond van de hippische sector.

Door de samenwerking van de FNRS en de KNHS wordt u, na ondertekening van de lesovereenkomst, direct lid van de KNHS en ontvangt u per ommegaande het ruiterpaspoort. Via het ruiterpaspoort wordt u de mogelijkheid geboden om bij ons de landelijke ruiteropleidingen te volgen. Hallinckveld staat garant voor kwaliteit, veiligheid en een ruim aanbod van uitstekende ruiteropleidingen.

Je begint met de basis, leren omgaan met het paard, hoe je in balans zit en hoe je het paard de juiste hulpen geeft. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van dressuur, maar je kunt bij ons ook leren springen, voltigeren en carrouselrijden en buitenrijden.

Onze instructeurs zijn gediplomeerd en worden jaarlijks door de FNRS en KNHS bijgeschoold en volgen specialisatiecursussen. Zij weten als geen ander hoe een leerzame paardrijles ook heel leuk kan zijn. Iedere paardrijles is een les waar je naar uitkijkt. Paardrijden met plezier en je ontwikkelen van beginnende ruiter tot gevorderde paardensporter, daarvoor rijd je bij Hallinckveld!

'Meer informatie over de FNRS'
'Meer informatie over de KNHS'

Over ons

Het team op Hallinckveld bestaat naast eigenaressen Thea en dochter Hellen uit gediplomeerde, fervente en enthousiaste instructrices en stalhulpen. Wij stellen ze graag aan u voor!

Thea Schouten

Thea Schouten

Thea werd geboren op 28 augustus 1958 en komt uit een ondernemende familie. Al vroeg was zij besmet met het paardenvirus en is naar de Nederlandse Hippische beroepsopleiding in Deurne gegaan. Ze sprong, mende, maar reed vooral dressuur. In 1978 kwam zij op manege Hallinckveld te werken en begin 1980 heeft zij samen met haar man Kees Rotteveel de manege overgenomen. Sinds 2010 heeft Thea het bedrijf samen met haar dochter Hellen. Thea is in de dagelijkse praktijk algemene manager van het bedrijf.

Thea Schouten heeft vele paarden hoog opgeleid en meegereden op Subtop niveau, heeft veel ervaring met het begeleiden van alle niveaus, vanaf de beginners en gevorderden in de manege tot en met de gespecialiseerde wedstrijdsport, waaronder ook haar dochter Hellen. Thea heeft alle vele (Friese) veulens gefokt en is ook actief als KNHS ZZ dressuurjury. Tevens is ze gekwalificeerd paardensportmasseur.

Hellen Rotteveel

Hellen Rotteveel

Hellen werd op 26 oktober 1982 geboren en is getogen op manege Hallinckveld. Haar hele leven is ze actief op de manege en ook al jarenlang succesvol in de dressuursport tot en met Intermediaire niveau. Zij heeft al vele paarden tot op hoog niveau opgeleid en meegedaan aan meerdere Nederlandse Kampioenschappen. De begeleiding en training van ruiters en paarden op Hallinckveld staat centraal en ook haar leerlingen behalen mooie prestaties.

Hellen is gediplomeerd KNHS trainer Wedstrijdsport, maar ook Dressuurjury en Fokjury. Daarbij volgt ze regelmatig specialisatie cursussen zoals Mentale Training en is ze Master of Biomedical Sciences.

Patricia vd Kroon

Patricia vd Kroon

Patricia werd op 29 juni 1989 geboren in Almere. Patricia heeft de opleiding paardenhouderij management niveau 4 gedaan op het Groenhorst College in Barneveld, en daarnaast heeft zij ook de ORUN - instructeurs opleiding gedaan. Patricia verzorgt op Hallinckveld o.a. de groepslessen aan kinderen en volwassenen, maar ook privélessen.
Patricia heeft zelf enkele mini-paarden en rijdt wedstrijden op M niveau. Daarbij heeft zij tevens een andere grote hobby, namelijk fotograferen, een mooie fotoreportage is door haar dus ook te maken.

Amber Arends

Amber Arends

info volgt

Joline Drijver

Joline Drijver

Info volgt

Eva Verbeek

Eva Verbeek

Eva is ook als klein meisje begonnen met ponyrijden en nadat zij verschillende paarden op Hallinckveld heeft gereden, heeft ze nu haar eigen paard Astara. Hellen en Eva hebben samen op school gezeten en gestudeerd en delen dus ook de passie voor paarden. Eva heeft tevens de instructeursopleiding gedaan en is ook FNRS en KNHS jury. Daarbij geeft Eva op vrijdagavond een aantal meiden fanatiek dressuurles en is de coach van het Carrouselteam.

Barry van de Bunt

Barry van de Bunt

Barry is de vriend van Hellen en is ook veel op Hallinckveld te vinden. Barry heeft zijn eigen bedrijf in het groot groenonderhoud en maakt veel gebruik van zijn eigen hoogwerker. Op Hallinckveld helpt Barry met het onderhoud op het erf, aan de stallen, rijbanen en bedenkt altijd weer iets nieuws om te bouwen of te maken voor de manege.

Monique Wouda

Monique Wouda

Monique geeft les op de dinsdagavond en is een allround instructrice niveau 3. Monique heeft al veel ervaring op wedstrijden in zowel springen als dressuur. Momenteel rijdt ze het paard Amadeus Z in de L2 dressuur en B springen. Het liefst leidt ze paarden zelf op en ze bezit zelf ook een jaarling genaamd Mirakel.

Juliette Koopman

Juliette Koopman

Juliette rijdt ook al heel lang op manege Hallinckveld. Vroeger heeft ze een eigen pony gehad en later is ze over gestapt naar de paarden. Ze heeft aan diverse wedstrijden meegedaan en is ook al meerdere malen afgevaardigd naar de regiofinales van de zitcompetitie! Ook rijdt ze regelmatig op Dolando. Wij vinden het super leuk dat ze naast haar studie Geneeskunde ons team op de zaterdag versterkt.

Accomodatie

Rijbanen

Dressuurstal Hallinckveld beschikt over zowel een binnen- als een buitenrijbaan. De buitenbaan is voorzien van een gedraineerde bodem. Met speciale apparatuur zorgen wij ervoor dat de bodems het hele jaar door vlak blijven. Om de kwaliteit van de bodems optimaal te houden wordt de mest opgeruimd. Bij zowel de binnen- als de buitenrijbaan staat divers springmateriaal klaar wat u ten alle tijden kan gebruiken. De binnenmanege is voorzien van een geluidsinstallatie, zodat het rijden op muziek mogelijk is.

Op het bedrijf worden manegelessen gehouden waaraan u kunt deelnemen, bijvoorbeeld de speciale spring- of carrousellessen. Wij zorgen er echter voor dat er altijd een rijbaan beschikbaar is om te rijden.

Kantine

Wij beschikken over een gezellige kantine met uitzicht op de binnenrijbaan. Aan de bar kunt u iets te eten en te drinken bestellen. Bij de poetsplaats naast de kantine hebben we een klein terras waar je lekker buiten kunt zitten. Tevens is er een gezellige zitgelegenheid bij de buitenbak.

Veiligheidscertificaat

Manege en dressuurstal Hallinckveld is ook in het bezit van een Veiligheidscertificaat. Dit certificaat wordt uitgegeven door Stichting Veilige Paardensport en garandeert dat wij voldoen aan de eisen voor een veilige beoefening van de paardensport.

Er wordt gekeken naar de veiligheid en bouwtechnische aspecten van de accommodatie, maar ook naar het management, het dragen van een veiligheidshelm, gediplomeerde instructeurs, hulpverleners, onderhoud aan de zadels en hoofdstellen en een ongevallenregistratie. Meer informatie over het veiligheidscertificaat kan worden gevonden op de website van Stichting Veilige Paardensport.

Stage lopen

Manege en dressuurstal Hallinckveld is een Aequor erkend opleidingsbedrijf en begeleidt al jaren leerlingen van verschillende paardenberoepsopleidingen, zowel BOL als BBL.

Wij bieden een gevarieerde stage, toegespitst op jouw studierichting met aandacht en begeleiding. Voor een gemotiveerde enthousiaste stagiaire zijn er veel mogelijkheden. Afhankelijk van inzet en capaciteiten komen alle facetten van het paardenvak aan bod, waarbij het ook mogelijk is om intern te komen.

Heb je interesse om stage bij ons te komen lopen?

Neem contact met ons op

Dagbesteding

Hallinckveld biedt ook dagbesteding aan mensen met een beperking in hun ontwikkeling en/of gedrag. De begeleiding van de cliënten gebeurt door ervaren medewerkers. De paarden en het werk dat hiermee gepaard gaat spelen hierbij een belangrijke rol. Wij bieden structuur, overzicht en repeterende werkzaamheden in een veilige en beschermde omgeving. Er zijn diverse bezigheden die elke dag gedaan moeten worden, zoals het voeren van de paarden, het mesten van de stallen, het verzorgen en borstelen van de paarden/pony’s, en het onderhoud van het terrein zowel buiten als binnen.

We zijn laagdrempelig en er is geen werkdruk. We gaan uit van de mogelijkheden en het werktempo van ieder afzonderlijk. We gaan te werk met humor en op een speelse wijze.