Introductie

Hellen Rotteveel is al jarenlang succesvol in de dressuursport tot en met Intermediaire niveau. Zij heeft al vele paarden tot op hoog niveau opgeleid en meegedaan aan meerdere Nederlandse Kampioenschappen. De begeleiding en training van ruiters en paarden staat centraal en ook haar leerlingen behalen mooie prestaties.

Thea Schouten heeft ook vele paarden hoog opgeleid en meegereden op Subtop niveau. Al 35 jaar runt Thea manege Hallinckveld en begeleidt zij alle niveaus, vanaf de beginners en gevorderden in de manege tot en met de gespecialiseerde wedstrijdsport, waaronder ook haar dochter Hellen.

Om de juiste begeleiding en training te kunnen aanbieden is (bij)scholing onmisbaar. Thea heeft de Hippische opleiding in Deurne gedaan en is KNHS ZZ dressuurjury. Hellen is gediplomeerd KNHS trainer Wedstrijdsport, maar ook Dressuurjury en Fokjury. Daarnaast hebben ze allebei natuurlijk een berg ervaring, opgedaan door het leven en werken op manege en dressuurstal Hallinckveld.

Verdere scholing blijft een rode draad, zo volgt Hellen regelmatig specialisatie cursussen zoals Mentale Training en is ze Master of Biomedical Sciences. Thea heeft afgelopen jaar de opleiding Paarden Sportmasseur afgerond.

Deze kwaliteiten maken dat Hallinckveld een inspirerende plek is om met je paard te trainen, leren, kijken en verblijven.

Pension

Uw paard is niet alleen een kostbaar bezit, maar ook uw vriend, waarmee je alles deelt en tot goede prestaties wilt komen. Uw paard is dan ook onze speciale gast, als hij of zij bij ons in pensionstalling komt. Uw paard moet lekker in zijn vel zitten en glanzen van geluk.

De paarden staan bij ons in volpension. De paarden worden elke dag in totaal zes keer gevoerd. Drie keer per dag uitstekende kwaliteit Subli hardvoer, twee keer per dag hooi en elke dag worden de paarden vers opgestrooid met stro. De boxen zijn voorzien van een automatische drinkwater voorziening, met temperatuurregulatie.

Uw paard staat onder volledig toezicht en mocht het nodig zijn staan wij ook 's nachts voor uw paard klaar. Natuurlijk beschikken wij, indien nodig, over een medicijnrooster en kunnen wij voor uw paard zorgen, bv. tijdens uw vakantie of drukke dagen.


Stallen

Wij beschikken over zowel binnenstallen, buitenstallen, als binnenstallen met een buitenluik. Iedere box heeft een ruime maat van 3x3 meter. De stallen zijn zeer ruim en licht, met een goed stalklimaat. De stallen hebben allemaal een stalluik en de zijwanden zijn open (spijlen) zodat de paarden onderling goed contact hebben. Doordat alle paarden elkaar kunnen zien en ruiken heerst er op stal een kudde gevoel, wat je meteen kan terugzien op het moment dat ze buitenlopen.

Rijbanen

Dressuurstal Hallinckveld beschikt over zowel een binnen- als een buitenrijbaan. De buitenbaan is voorzien van een gedraineerde bodem. Met speciale apparatuur zorgen wij ervoor dat de bodems het hele jaar door vlak blijven. Om de kwaliteit van de bodems optimaal te houden wordt de mest opgeruimd. Bij zowel de binnen- als de buitenrijbaan staat divers springmateriaal klaar wat u ten alle tijden kan gebruiken. De binnenmanege is voorzien van een geluidsinstallatie, zodat het rijden op muziek mogelijk is.

Op het bedrijf worden manegelessen gehouden waaraan u kunt deelnemen, bijvoorbeeld de speciale spring- of carrousellessen. Wij zorgen er echter voor dat er altijd een rijbaan beschikbaar is om te rijden.


Longeercirkels

Er zijn een tweetal longeercirkels waarin u naast het longeren ook uw paard kan loszetten. Tegen een kleine vergoeding kunnen wij ook uw paard buiten loszetten. In de zomer bieden wij weidegang en de rest van het jaar kan uw paard buitenlopen in een van onze cirkels, eventueel met een maatje.


Kantine

Wij beschikken over een gezellige kantine met uitzicht op de binnenrijbaan. Aan de bar kunt u iets te eten en te drinken bestellen. Bij de poetsplaats naast de kantine hebben we een klein terras waar je lekker buiten kunt zitten. Tevens is er een gezellige zitgelegenheid bij de buitenbak.

Extra faciliteiten

- Verwarmde privé zadelkamer met alarm en extra beveiliging tegen zadeldiefstal
- Extra opslag mogelijkheid voor al uw paardenspullen
- Overdekte afspuitplaats met koud en warm water
- Wij beschikken over een stapmolen waar zes paarden aan kunnen lopen

- Buitenrit mogelijkheden, de Hoorneboegseheide met aansluiting op het Gooisch natuurreservaat
- Zomer weidegang
- Gezamenlijk vaccinatie- en ontwormingsrooster
- Vertrouwde contacten met dierenarts en hoefsmid

Diensten

Instructie

Hellen geeft dagelijks privélessen van een half uur of een uur. U kunt ook een combinatieles afspreken, d.w.z. een half uur training door Hellen en vervolgens een half uur instructie.

Ook kan u met uw eigen paard meerijden in de leerzame en gezellige groepslessen. Hier hebben we een speciale regeling voor pensiongasten. Wanneer je 1 vaste groepsles in de week hebt kan je de rest van de week, mits er plek is, gratis meerijden. Dit is ideaal voor de jeugdige ruiters en amazones, die op deze manier heel voordelig de juiste begeleiding en toezicht krijgen.

Training

Mocht u een dag of periode niet voor uw paard kunnen zorgen dan kunnen wij dat voor u doen. Hellen of een van de instructeurs kan uw paard trainen, maar we kunnen hem ook longeren, stappen of buitenzetten.

Hellen kan ook uw jonge paard africhten, trainen en uitbrengen op wedstrijd. Tevens kan zij uw paard trainen wanneer u een probleem ondervindt. Mocht u juist op zoek zijn naar een betrouwbaar en werkgewillig paard? Hellen kan u helpen de juiste match te vinden en u de begeleiding geven om een goed team te vormen.


Wedstrijdbegeleiding

Om het allerbeste uit de combinatie ruiter-paard te halen is goede begeleiding door een ervaren trainer noodzakelijk. Hellen weet niet alleen hoe je een paard het beste kunt trainen maar ook hoe je ruiters, elk uniek in hun manier van leren en rijden, aan kunt zetten om het beste uit zichzelf en uit het paard te halen.

Naast onderlinge wedstrijden op de manege, organiseren wij ook oefendressuur avonden. Tijdens het rijden van de proef wordt er een video opname gemaakt waarbij de jury het commentaar, de punten en de tips ‘live’ inspreekt. Op deze manier kun je thuis nog vele malen je proef bestuderen. Een ideale gelegenheid om de puntjes nog eens op de ‘i’ te zetten voor een officiële dressuurwedstrijd.

In de buurt van Hallinckveld en op Hallinckveld in het buitenseizoen zijn zeer regelmatig wedstrijden waarbij bij sommige zelfs onder de man naar toe gereden kan worden. Zo blijft het rijden van wedstrijden laagdrempelig en betaalbaar.

Prijzen

Stalling
Onderdeel Prijs
Pensionstalling paard all-inclusief € 370,-
Pensionstalling pony all-inclusief € 295,-
Reserveringskosten € 165,-
Pensionstalling merrie met veulen € 410,-
Weidegang: inclusief reservering stal € 245,-
Training
Onderdeel Prijs
Per keer € 31,-
Per week € 124,-
Per maand (incl. stalling) € 670,-
Per maand bij verkoop paard (incl. stalling) € 620,- + 10% totale verkoopsom

Instructie Hellen / Thea
Onderdeel Prijs
Privé-lessen (1/2 uur) € 31,-
Privé-leskaart 4 lessen, 5 weken geldig € 118,-
Privé-lessen(1 uur) € 56,50
Privé-les van 1 uur, helft training, helft les € 62,-
Instructie door ander gekwalificeerde instructeur
Onderdeel Prijs
Groepsles eigen paard (1 uur) p/w € 15,-
Privé-lessen (1/2 uur) € 29,-
Privé-lessen(1 uur) € 54,-

Extra's
Onderdeel Prijs
Loszetten/stapmolen per keer € 4,75
Longeren per keer € 16,-

Pension reglementen

Om de leefbaarheid en het plezier bij manege en dressuurstal Hallinckveld te behouden is het noodzaak dat iedereen zich aan de huisregels houdt. Deze huisregels zijn met zorg opgesteld en zijn een aanvulling op de gedragsregels en rijbaanregels die u bij de rijlessen vindt. Indien er vragen zijn over de regels, of als er onduidelijkheden zijn kunt u zich wenden tot Thea of Hellen.

Erf

Meer informatie...

Paard

Meer informatie...

Huur

Meer informatie...

Rijbanen

Meer informatie...

Kantine

Meer informatie...

Zadelkamer

Meer informatie...

Spuitplaats

Meer informatie...

Algemeen

Meer informatie...