Pony verzorgdag

In de vakanties organiseren we Pony Verzorgdagen. Dit is een 1 daags ponykamp waarbij van tevoren een lievelingspony kan worden gereserveerd. De dag begint om 9.00 uur waarbij we de pony’s gaan voeren en verzorgen. We houden een poetswedstrijd maar gaan natuurlijk ook rijden en zelfs voltigeren. De dag is om 17.00 uur weer ten einde en kost 40 Euro. Neem zelf je lunchpakketje mee.

Ponykamp

Ponykamp bij Hallinckveld is gezellig, leerzaam en goed!
De ponykamp week duurt van maandag t/m vrijdag elke dag van 9 uur tot 5 uur. De laatste avond hebben we een bonte avond en mag iedereen ook een nachtje blijven slapen. Elke dag worden er twee lessen gegeven, dit kan zijn: dressuur, vaardigheid of springen. Ook gaan we in deze week voltige doen (turnen op het paard), vrijheidsdressuur, mennen (paard en wagen), een wedstrijd, diverse workshops en we gaan een buitenrit maken!

Het ponykamp is bestemd voor deelnemers van 6 t/m 12 jaar. Daarbij zijn onze groepen maximaal 20 deelnemers groot zodat iedereen voldoende aandacht en begeleiding krijgt. Op onze, van veiligheidscertificaat voorziene, accommodatie wordt uitsluitend lesgegeven door gediplomeerde instructeurs die garant staan voor een week verantwoord ponyplezier!

De volgende weken organiseren wij in 2020 een ponykamp week:

Week 1: Maandag 6 juli tot vrijdag 10 juli
Week 2: Maandag 13 juli tot vrijdag 17 juli
Week 3: Maandag 20 juli tot vrijdag 24 juli
Week 4: Maandag 27 juli tot vrijdag 31 juli
Week 5: Maandag 3 augustus tot vrijdag 7 augustus
Week 6: Maandag 10 augustus tot vrijdag 17 augustus
Week 7: Maandag 24 augustus tot vrijdag 28 augustus

Kosten: 255 Euro (Om de inschrijving te bevestigen moet er een aanbetaling van 50 Euro worden voldaan). U kunt uw ruiter of amazone inschrijven aan de bar, per mail of telefonisch. Om deel te kunnen nemen moet je minimaal 10 paardrijlessen hebben gehad.
Ter compensatie voor de Coronasluiting kunnen er dit jaar 4 inhaallessen worden ingewisseld bij het ponykamp. Dit betekent dat de prijs dan 187 Euro wordt ipv 255 euro.

Talenten Team

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging in je rijlessen? Wil jij daar extra begeleiding bij en heb jij als doel meer wedstrijden te rijden en hogerop te komen in je niveau en wedstrijden? Dan is dit wat voor jou! Het talententeam van Hallinckveld!

Dit kan zowel met een eigen/leasepony/paard of een manege pony/paard. Onder leiding van Patricia zullen deze teams begeleid worden. Er zal een strenge selectie zijn voor je mee mag doen!

Inhoud programma:

-Wekelijkse Dressuurlessen
-Theorielessen dressuur
-Wedstrijdbegeleiding
-Proefgerichte clinics
-Gastlessen
-Keuzelessen

Let op!: De inschrijving om mee te willen doen is geen zekerheid tot deelname! Je zal jezelf moeten bewijzen door middel van in het verleden behaalde resultaten in de proeven, aanwezigheid in de lessen, meedoen en mee denken tijdens de lessen, een motivatiebrief en je doorzettingsvermogen.

Selectiecriteria:

-Minimaal F8 niveau (Fnrs) of B+1 (Knhs) bent
-Tussen de 10 en 80 jaar bent
-Zin hebt in een mega uitdaging waar je 200% voor wil gaan
-Coachbaarheid
-Leergierig
-Doorzettingsvermogen, ook met slecht weer gaan we door!
-Talentvol
-Sportief
-De wil om te winnen/verbeteren
-Je ouders dienen volledig in te stemmen met alle voorwaarden en tijd wat erin gaat zitten


Zitcompetitie

Om het belang van een goede houding en zit te benadrukken, heeft de FNRS de Zitcompetitie ontwikkeld. Dit is landelijk competitie waarbij er in het hele land voorselecties worden gehouden. Ook Hallinckveld doet altijd mee en in 2020 hebben we 1 voorselectie in mei. Namelijk op zondagochtend 17 mei. Tijdens de voorselecties wordt de zitproef gereden van jouw categorie.

Er zijn 4 categorieën:
Categorie 1: 10 t/m 12 jaar en in bezit van F4 diploma
Categorie 2: 13 t/m 17 jaar en niet in bezit van F8 diploma
Categorie 3: 13 t/m 17 jaar en wel in bezit van F8 diploma
Categorie 4: 18 jaar en ouder alle niveau's
Let op: leeftijd en niveau geldt op basis van de peildatum 1 april 2020


Van elke categorie worden drie ruiters met de beste houding en zit afgevaardigd naar de regioselecties. De regiofinale is op zondag 7 juni in Woudenberg. Uiteindelijk is er een finale tijdens Horse Event waar wordt gestreden om de titel "Bestzittende Manegeruiter van Nederland".

Klik hier voor meer info over de zitcompetitie


Pas de Deux

Met Pasen hebben we altijd een Pas de Deux wedstrijd. In 2020 is dat op maandag 2e paasdag 13 april! Bij een Pas de deux wedstrijd rijd je met zijn tweeën een dressuurproef. Dit mag naast elkaar, achter elkaar of je mag synchroon rijden, het maakt niet uit! We hebben hiervoor een vaststaande proef maar leuker is als je hem zelf bedenkt!

De proef mag worden gereden op muziek die je er zelf hebt bij gezocht. Je mag verkleed komen en dan kan je de proef dus ook een thema geven. We geven een originaliteitprijs weg voor degenen die zichzelf en hun paard het mooist hebben uitgedost!

Proeven Pas de Deux
Vaste proef Vrije kur op muziek

Springconcoursen

Met Pinksteren en Nieuwjaar organiseren wij altijd een mooi springconcours. Daarbij hebben we verschillende rubrieken (beginner tot gevorderd) aan de hand van de springopleiding van de FNRS.

Voor de half gevorderden
Vaardigheid 1 (vanaf F3) en Vaardigheid 2 (vanaf F5)

Voor de gevorderden
Parcoursspringen S40, S60 en S80

Zo werkt de FNRS Spring opleiding

De Vaardigheidsproeven
Als een ruiter een paar keer een F proef (+- F3 niveau) heeft gereden, kan deze meedoen aan de vaardigheidsproeven Va1 en Va2. Hierin komen naast enkele manegefiguren, extra onderdelen voor zoals; slalommen en een klein obstakeltje springen. Bij de Vaardigheid ligt de nadruk op balans, behendigheid en de samenwerking met het paard. De proeven zijn een leuke aanvulling op de F proeven, zowel voor de ruiters als voor de paarden.

Spelenderwijs wordt de ruiter steeds behendiger en krijgt hij meer balans. Als er 180 punten of meer worden behaald voor een vaardigheidsproef verdient de ruiter een promotiepunt. Wanneer een ruiter twee promotiepunten heeft behaald in Va1, mag hij doorstromen naar Va2. Als je F5 bent in de dressuur mag je meteen in de Va2 beginnen. Als de ruiter ook daarin twee promotiepunten heeft behaald, krijgt deze zijn Va2 diploma. Na het behalen van zijn diploma Vaardigheid kan de ruiter doorstromen naar het parcours springen

Parcours springen
Bij het parcoursspringen moet je een vaste volgorde van hindernissen springen die je zelf van te voren uit het hoofd moet leren. Er wordt dus niet meer voorgelezen! Voor aanvang van de rubriek mag je het parcours wel een keer lopen. Het parcours springen bestaat uit verschillende klassen. Er wordt begonnen bij S40. 40 geeft hierbij de hoogte van de hindernissen in het parcours aan. Dit is dus 40 centimeter. De klassen lopen steeds met 10 centimeter op. S90 is de hoogst haalbare klasse. Voor de S40, S60 en S80 kan er een diploma behaald worden. Een diploma wordt behaald wanneer de ruiter 10 promotiepunten in de betreffende klasse heeft gehaald.

Hoe kun je een promotiepunt behalen?
Tijdens het rijden van een springproef wordt je beoordeeld door een jury. Deze jury geeft drie verschillende cijfers, namelijk voor:

- Binnenkomen, halthouden en groeten
- Wijze van rijden tussen de hindernissen
- Houding en zit

Bij gemiddeld een 6 krijg je 1 promotie punt, bij gemiddeld een 7 krijg je twee promotie punten.

Cursussen

Paardenwelzijn

Manege Hallinckveld heeft paardenwelzijn hoog in het vaandel staan en wil met de cursus PaardenWelzijn bijdragen aan de basiskennis over paardenwelzijn. Of je nu een (beginnende) paardenhouder of ruiter bent, of een ouder die wekelijks langs de bakrand de kunsten van zoon of dochter aanschouwt, met de praktijkcursus PaardenWelzijn leer je basisvaardigheden die je nodig hebt om verantwoord met een paard of pony om te gaan.

Voor iedereen die met paarden te maken heeft, is het belangrijk iets te weten over paarden en hun gedrag. De cursus bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte waarin je het geleerde direct kunt oefenen. Thuis kun je alles wat je geleerd hebt via E-learning nog een keertje rustig doornemen.


Ruiterbewijs

Tijdens de opleiding voor het Ruiterbewijs leert de ruiter over paardenverzorging, de omgang met het paard (horsemanship), het rijden in de baan, springen en het onder controle houden van het paard in een obstakeltraining. Buitenrijden en verantwoord deelnemen aan het verkeer zijn essentiële onderdelen van het Ruiterbewijs. De opleiding wordt afgesloten met een examen. Ter ondersteuning van de opleiding zijn er twee opleidingsboeken: ‘Haal je Ruiterbewijs met plezier’ en ‘Paard&Welzijn’.

Waarom het ruiterbewijs?
- Een vaardigheidsbewijs voor paardensporters. Wanneer je voor het examen bent geslaagd, heb je aangetoond dat je verantwoord en veilig kan omgaan met paarden en de omgeving waarin je rijdt.
- De aansprakelijkheidsverzekering: wanneer men schade toebrengt aan anderen.
- In bepaalde natuurgebieden is het ruiterbewijs verplicht.

Verschil tussen ruiterpaspoort en ruiterbewijs
Een ruiterpaspoort is voor ruiters en amazones die bij een FNRS ruitersportcentrum rijden. Hierin worden behaalde niveaus bijgehouden in verschillende takken van de ruitersport. Het FNRS Ruiterbewijs kan via de FNRS ruiteropleidingen behaald worden, wat wordt geregistreerd in het ruiterpaspoort. De verzekeringen van het ruiterpaspoort en het ruiterbewijs zijn wel verschillend. Aan het ruiterpaspoort zit een ongevallenverzekering gekoppeld, aan het ruiterbewijs zit een aansprakelijkheidsverzekering gekoppeld.

De volgende data zijn bekend:
Oefenexamen CBR 1 Woensdagavond 13 mei 2020
Examen CBR 1 Woensdagavond 20 mei 2020

Oefenexamen CBR 2 Woensdagavond 10 juni 2020
Examen CBR 2 Woensdagavond 17 juni 2020

Oefenexamen Ruiterbewijs Woensdagavond 1 juli 2020
Examen Ruiterbewijs Zondagochtend 5 juli 2020

Aan elk examen gaat dus een oefenexamen vooraf. De kosten voor de examens zijn inclusief de oefenexamens.
CBR1 70 Euro
CBR2 80 Euro
Ruiterbewijs 150 euro
Deze kosten zijn inclusief afdracht KNHS.

Als je jezelf wilt opgeven, mail dan de volgende zaken:
1. Je ruiterpaspoortnummer of je KNHS nummer. (heb je deze nog niet dan hoor ik het graag, dan vragen we deze aan)
2. Welk examens je wilt doen (CBR1, CBR2 en/of het laatste ruiterbewijs examen)
3. Of je meedoet met je eigen paard of met een paard van de manege (voorkeur aangeven)

4. Voor het laatste examen dien je ook via mijnKNHS.nl in te schrijven

Wanneer je meedoet met een paard van de manege dan zijn CBR1 en CBR2 verplicht. Wanneer je meedoet met je eigen paard dan zijn deze niet verplicht.


Masterclass

Er worden masterclasses gegeven met nuttige informatie van diverse onderwerpen op paarden gebied. Zoals de masterclass dressuur: Hellen Rotteveel geeft om het jaar een serie college avonden waarin dieper wordt ingegaan op de dressuur, met verschillende onderwerpen met het Skala der Ausbildung als uitgangspunt. Deze masterclass avonden zijn los te volgen, maar het volgen van alle avonden voor een optimale aansluiting van alle kennis heeft de aanbeveling.

Maar ook op veterinairgebied, door Dr. Teunissen. Maar ook over welzijn, exterieurbeoordeling en andere onderwerpen.